Ako klamať pomocou štatistiky - Štefan, Pavol; Čabla, Adam, 1985-; Langhamrová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Táto práca sa zameriava na nesprávne prevedenie a prezentáciu štatistických výskumov. Dôraz tejto práce je kladený na prezentáciu výsledkov štatistických skúmaní, čo býva najčastejším zdrojom chýb s najväčšími účinkami na laickú ale i na odbornú verejnosť. V teoretickej časti tejto práce sú popísané základné faktory ovplyvňujúce štatistický výskum. V analytickej časti sú uvedené konkrétne príklady demonštrujúce nekorektné prevedenie a prezentáciu štatistických výskumov.
Vedoucí práce: Adam Čabla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses