Optimalizace manažerského informačního systému konkrétní společnosti - Prchlík, Vladimír (2015)
Diplomová práce se zabývá optimalizací ve vybraných oblastech manažerského informačního systému na příkladu konkrétní společnosti. Cílem je optimalizace vybraných oblastí systému, které byly zvoleny ve spolupráci se společností. Výsledkem této práce je navržení systému výstupů, metrik a klíčových ukazatelů výkonnosti. Ty prostřednictvím manažerského informačního systému, informují uživatele o výkonnosti podniku a umožní mu zájmové oblasti sledovat, analyzovat a řídit. Hlavní zájmovou oblastí je vykazování sortimentu z pohledu společnosti a jejich poboček. Práce během optimalizace výstupů manažerského informačního systému řeší očištění dat od sezónnosti, zdokonalení kalkulačního systému a chování sortimentu.