Mobilita na trhu práce v České republice 2002-2013 - Vavřinová, Tereza; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce analyzuje úroveň a vzorce mobility na trhu práce v České republice mezi lety 2002 a 2013. Zdrojem informací o profesní, geografické a meziodvětvové mobilitě jsou data z Výběrového šetření pracovních sil upravená do podoby panelových dat. Práce zahrnuje měření výskytu mobility na českém trhu práce a analýzu vývoje mobility v různých fázích ekonomického cyklu. Výskyt mobility je sledován v celé populaci zaměstnaných i v jednotlivých podskupinách definovaných převážně socioekonomickými charakteristikami. Vzorce mobility odhalené v práci jsou interpretovány v souvislosti s obdobnými výzkumy provedenými v zahraničí a teoretickými přístupy k mobilitě na trhu práce.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses