Komparace zbožového obchodu Francie a zemí Benelux v kontextu krize (období let 2008 až 2013) - Španihelová, Zdeňka; Pavlík, Petr, 1957-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Předmětem diplomové práce je komplexní analýza změn v zahraničním obchodě zbožím Francie a zemí Benelux na pozadí poslední světové ekonomické krize. V první části zmiňuje teoretické pohledy na mezinárodní obchod a ekonomické krize, zaměřuje se zejména na názory nejaktuálnější právě pro zkoumané země. V dalších částech se zabývá vývojem a srovnáním obchodu zemí z pohledu bilančních efektů, komoditních struktur i teritoriálního členění. V závěru pak shrnuje změny ve vývoji způsobené právě současnou hospodářskou recesí.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses