Investovanie s využitím venture kapitálu - Šinkovic, Michal; Brada, Jaroslav, 1964-; Kiska, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práca rozoberá formu investovania pomocou venture kapitálu, ktorý patrí k alternatívnym aktívam. Na úvod veľmi stručne rozoberám odvetvie private equity a odlišnosti, ktoré medzi venture a buyout kapitálom existujú. Nasleduje kapitola, ktorá bližšie rozoberá podnikanie, podnikateľské financie, samotné alternatívy financovania podnikov a v neposlednom rade popisuje význam a vplyv venture kapitálu na podniky. V ďalšej časti sa potom čitateľ dozvie o problémoch a rizikách, ktorým čelia portfóliové podniky a venture kapitálový fond po odsúhlasení investícií. V práci taktiež rozoberám niektoré nástroje, ktorými sa popisované riziká a problémy dajú riešiť. V predposlednej a najrozsiahlejšej časti, práca vysvetľuje fungovanie tejto alternatívnej investičnej príležitosti a popisuje každú jednotlivú fázu, ktorou si musí každý venture fond prejsť. Okrem toho sa tu čitateľ dozvie aj o metódach valuácie. Na úplnom závere je potom analýza prostredia venture kapitálu v strednej a východnej Európe a stručný popis spoločnosti Credo Ventures a jeho potrfóliových podnikov ako predstaviteľa venture kapitálu v podmienkach strednej a východnej Európy.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses