Stanovenie hodnoty firmy Slovnaft Česká republika, spol. s r. o. - Kiselovič, Ján; Heřman, Jan; Kouklík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cieľom tejto diplomovej práce je stanovenie hodnoty spoločnosti Slovnaft Česká republika, spol. s r.o. Výstupom práce je odhad tržnej hodnoty vlastného kapitálu k 31.12.2014. Práca je rozdelená na teoretickú a aplikačnú časť. V teoretickej časti sú popísané teoretické východiská, metódy a postupy ocenenia podniku, ako strategická a finančná analýza, generátory tvorby hodnoty a diskontná miera. V aplikačnej časti sú uvedené metódy a postupy aplikované na spoločnosť Slovnaft Česká republika, spol. s r.o. Stanovenie hodnoty je vykonané pomocou metódy DCF equity. Ako doplnkové metódy sú použité metóda odvetvových multiplikátorov a metóda účtovnej hodnoty. V závere sú zhrnuté výsledky práce a stanovená hodnota vlastného kapitálu spoločnosti.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses