Mezinárodní obchod - didaktická analýza učiva pro obchodní akademie - Vencálková, Jana; Králová, Alena, 1958-; Nýčová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Předkládaná diplomová práce se zabývá tematickým celkem Zahraničně obchodní politika České republiky, který patří do vyučovaného předmětu Mezinárodní obchod na Anglo -- německé obchodní akademii v Praze. Teoretická část práce se zaměřuje na rovinu středního ekonomického vzdělávání v ČR a charakterizuje předmět ekonomika. V praktické části je analyzován zmiňovaný tematický celek, je navrženo pět modelových vyučovacích hodin včetně verifikační části a na základě dotazníků se zpětnou vazbou studentů jsou posouzeny vyučovací způsoby pedagoga a didaktické metody. Na závěr je přidáno osobní zhodnocení kvality výuky a doporučení pro obchodní akademii. Výsledkem práce je návrh zpracování tematického celku Zahraničně obchodní politika ČR, který může sloužit jako podklad pro přípravu učitele na vyučování.
Vedoucí práce: Alena Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses