Srovnání distribuovaných "No-SQL" databází s důrazem na výkon a škálovatelnost - Petera, Martin; Šlajchrt, Zbyněk; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá problematikou výkonnosti NoSQL databází. Cílem této práce je srovnat několik zástupců distribuovaných databázových systémů s důrazem na výkon a škálovatelnost. K dosažení tohoto cíle je použit nástroj Yahoo! Cloud Serving Benchmark (YCSB). Ten umožňuje výkonnostní testování těchto systémů pomocí výkonnostních uka-zatelů, jako jsou propustnost či doba odezvy. Dále je detailně vysvětlen způsob práce s tímto nástrojem tak, aby čtenář v případě potřeby otestování výkonnosti či provedení výkonnostního srovnání jiných distribuovaných databázových systémů, byl schopen sám vytvořit testovací prostředí a aplikovat metodiku testování, jež je uvedena v této práci. Tato práce může posloužit jako pomocník při nesnadném výběru konkrétního systému ze širokého spektra NoSQL databázových systémů pro zamýšlené řešení.
Vedoucí práce: Zbyněk Šlajchrt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses