Efektivnost institucionálního prostředí eko-agroturistiky v České republice - Nachtigallová, Lucie; Vejchodská, Eliška, 1978-; Čihák, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cílem této diplomové práce je analyzovat efektivnost institucionálního prostředí eko-agroturistiky v České republice. V první části práce je pozornost věnována základním pojmům, významu cestovního ruchu, legitimitě jeho podpory, udržitelnému cestovnímu ruchu a nakonec také agroturistice a eko-agroturistice. Hlavní část práce je založena na použití výzkumných metod. K objasnění cíle práce jsou zvoleny tyto metody: metoda IAD Framework, komparativní analýza se zahraničím a hloubkový rozhovor se zástupci vybraných ekofarem. Výstupy z jednotlivých analýz pomohou vyhodnotit efektivnost institucionálního prostředí v tomto segmentu cestovního ruchu a na základě toho budou uvedena doporučení a možnosti pro další rozvoj eke-agroturistiky u nás.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses