Dopady kurzových rozdílů na účetní závěrku dle českých účetních předpisů a IFRS - Kočí, Přemysl; Zelenková, Marie, 1973-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce zkoumá dopady kurzových rozdílů na individuální účetní závěrku sestavenou v souladu s českými účetními předpisy a Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Je zde vysvětlena volba měnových kurzů pro přepočty cizoměnových položek, vznik kurzových rozdílů a okamžik účetního zachycení, a také jejich vykazování. Dopady kurzových rozdílů jsou ilustrovány na vzorových příkladech. Závěrečná kapitola je věnována srovnání pravidel českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví.
Vedoucí práce: Marie Zelenková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses