Budoucnost elektronických voleb v České republice v rámci rozvoje elektronizace veřejné správy - Míková, Karolína; Lechner, Tomáš; Vláčil, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou e-Governmentu v České republice a možnosti zavedení elektronických voleb. Cílem této práce bylo identifikovat různé ekonomické aspekty zavedení elektronických voleb v České republice v kontextu všech dalších dopadů, které tento způsob volby přináší, a zároveň analyzovat, jak koncept elektronických voleb zapadá do aktuálního procesu elektronizace veřejné správy. V rámci hloubkové analýzy bylo zjištěno, že v České republice existují dostatečné nástroje, které by mohly být v rámci elektronických voleb využity, avšak je třeba rozšířit informace o možnosti využívání těchto nástrojů více mezi občany. Z ekonomického hlediska jsem dospěla k názoru, že zavedení elektronických voleb by bylo zpočátku nákladnější, avšak s postupem času by mohlo dojít k úsporám jak ve výdajích ve veřejném sektoru, tak na straně občanů.
Vedoucí práce: Tomáš Lechner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses