Implementace a využívání metod agilního řízení z pohledu zaměstnanců bankovní společnosti - Vojtěchová, Zuzana; Legnerová, Kateřina, 1965-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Práce se zabývá popisem fungování bankovní společnosti, která prochází pozvolnou agilní transformací. Cílem práce je vyobrazení průběhu transformace, fungování Scrum metody a změny atmosféry v týmech, které se měnily z tradičních na agilní. V teoretické části je představen pojem tradiční a agilní projektový management a v souvislosti se změnou kultury i pracovní spokojenost, psychologické bezpečí či týmová kvalita. V praktické části je díky rozhovorům se třemi zaměstnanci nastíněna reálná situace, kdy se navzdory žádoucímu poslání agilních principů projevily i určité problémy vztahující se k atmosféře a spolupráci v Scrum týmech i hybridních agilních týmech. V dotazníkovém šetření zaměřeném na týmovou kvalitu a jejích dopadů na další oblasti práce bylo zjištěno, že ač týmová kvalita je v agilních týmech nepatrně vyšší než v týmech tradičních, nemá tento rozdíl vliv na pracovní spokojenost či týmový výkon.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses