Zhodnocení dopadu koronavirové krize na rozvoj cestovního ruchu v Kraji Vysočina a Pardubickém kraji v roce 2020 - Beránková, Šárka (2021)
Cílem práce je zhodnocení dopadu koronavirové krize na cestovní ruch v Kraji Vysočina a v Pardubickém kraji. Práce vyhodnocuje, zda lidé kvůli omezením, která byla spojená s vycestováním do zahraničí, více cestovali po zvolených krajích. Pro diplomovou práci byly zvoleny kraje, které se dlouhodobě nejméně podílejí na návštěvnosti v České republice. Kraje jsou porovnány z hlediska počtu atraktivit, návštěvností, využití pokojů a lůžek a počtu konferencí. Z práce plyne, že ve zvolených krajích nevzrostly návštěvnosti ve všech měsících roku 2020, ale pouze v měsících červenci a srpnu, kleslo využití pokojů a lůžek a zároveň poklesl počet konferencí a účastníků na nich.