Zhodnocení dopadu koronavirové krize na rozvoj cestovního ruchu v Kraji Vysočina a Pardubickém kraji v roce 2020 - Beránková, Šárka; Kouřilová, Jana, 1960-; Černá Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cílem práce je zhodnocení dopadu koronavirové krize na cestovní ruch v Kraji Vysočina a v Pardubickém kraji. Práce vyhodnocuje, zda lidé kvůli omezením, která byla spojená s vycestováním do zahraničí, více cestovali po zvolených krajích. Pro diplomovou práci byly zvoleny kraje, které se dlouhodobě nejméně podílejí na návštěvnosti v České republice. Kraje jsou porovnány z hlediska počtu atraktivit, návštěvností, využití pokojů a lůžek a počtu konferencí. Z práce plyne, že ve zvolených krajích nevzrostly návštěvnosti ve všech měsících roku 2020, ale pouze v měsících červenci a srpnu, kleslo využití pokojů a lůžek a zároveň poklesl počet konferencí a účastníků na nich.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses