Dynamika nákupního chování spotřebitelů v době krize - Vlčková, Veronika; Koudelka, Jan; Houzarová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem práce je zkoumat spotřební chování v době, kdy svět zasáhla pandemie korona viru a ekonomika země se zpomalila. Krize zasáhla všechny sféry lidských životů a měla vážný dopad i na jednání spotřebitelů. Práce je zaměřena na průzkum psychologických, ekonomických i sociálních faktorů, které měly vliv na změnu ve spotřebním chování zákazníků při nakupování oblečení. Jsou zde zkoumány rozdíly mezi nakupováním v kamenných prodejnách a na on-line tržištích (e-commerce). Dále jsou hledány odlišnosti v nákupních zvyklostech spotřebitelů v době krize, po jejím zmírnění a rozvolnění vládních opatření v kontrastu se situací před jejím začátkem. Pro naplnění cílů je zvolen kvantitativní výzkum formou dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo celkem 123 respondentů. Pro doplnění informací z pohledu podnikatelů byla použita analýza sekundárních dat vybraných módních řetězců a provozovatelů on-line e-shopů.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses