Popisná analýza přeměn uskutečněných v České republice - Žáčková, Kateřina; Pospíšil, Jiří, 1988-; Lukeš, Jáchym; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá fúzemi sloučením obchodních společností uskutečněných v České republice. První polovina práce je věnována aspektům fúze sloučením dle české legislativy, především dle zákona č. 125/2008 Sb. o přeměnách obchodních společností a družstev. Jsou zde rozebírány účetní, právní a daňové souvislosti fúzí sloučením. Zásadní část práce tvoří empirická část, jež tkví ve shromažďování a analyzování dat na určitém vzorku fúzí sloučením realizovaných v České republice. Sbíraná data představují zejména stanovení rozhodného dne, ocenění jmění znalcem, vznik nových účetních položek či důvody realizace fúze sloučením. Cílem praktické části je zhodnocení výstupů, do jaké míry odpovídají teoretickým poznatkům popsaným v první polovině diplomové práce a jejich porovnání se zjištěními jiných autorů, kteří se podobnému tématu věnovali.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses