Manažment ľudských zdrojov v neziskových organizáciách - Gulišová, Michaela; Potluka, Oto, 1973-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Práca je zameraná na riadenie ľudských zdrojov neziskových organizácií. Za cieľ si kladie popis zhôd a rozdielov HR manažmentu v rôznych typoch neziskových subjektov. V súvislosti s tým je tu popísaná teória neziskového sektora a riadenia ľudských zdrojov všeobecne. Podrobne sú rozobrané vybrané personálne procesy. Empirická časť sa zaoberá porovnaním rôznych typov neziskových organizácií. Najprv je testovaných niekoľko hypotéz, vychádzajúcich z rozdielov medzi organizáciami malými a stredne veľkými. Empirická časť sa skladá nielen z kvantitatívneho dotazníkového šetrenia, ale doplnkovo aj z rozhovorov so zástupcom každej skúmanej kategórie. Výsledkom je zhrnutie rozdielov medzi jednotlivými typmi organizácií a opis konkrétnych prípadov riadenia ľudských zdrojov v neziskových organizáciách.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses