Podnikatelský plán pro projekt zaměřený na osobnostní rozvoj - Novotná, Kateřina (2021)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu pro projekt zaměřený na poskytování služeb v oblasti osobního rozvoje. Koncept tohoto projektu odráží trend dnešní doby, kdy se lidé zaměřují na well-being, celoživotní vzdělávání a rozvoj psychologických a koučovacích směrů. Zároveň reflektuje události posledního roku, kdy vlivem opatření a změn spojených s pandemií Covid-19 vzrostla poptávka po terapeutických službách a zároveň vzrostla poptávka po online formách téměř všech druhů služeb. Cílem práce je vytvořit podnikatelský plán potřebný pro realizaci projektu a zhodnocení toho, zda a případně za jakých podmínek bude výhodné projekt realizovat. Diplomová práce je rozdělena do několika částí. První část je zaměřena na teorii, která vychází z odborné literatury. Obsahem praktické části je popsání podnikatelské příležitosti, provedení analýzy trhu a na základě výsledků jednotlivých analýz je sestavena strategie podniku a finanční plán. V závěru práce je hodnocen celý podnikatelský plán a jeho realizovatelnost.