Vliv rozptylu kvantitativních parametrů nabídek uchazečů o veřejné zakázky na vysoutěžené ceny - Lozinská, Irena; Pavel, Jan, 1978-; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou faktorů ovlivňujících počty nabídek a vysoutěžené ceny veřejných zakázek. Cílem práce bylo regresní analýzou reálných dat určit, jak jednotlivé parametry ovlivňují cenu. Data pochází z Informačního systému o veřejných zakázkách a z profilů zadavatelů, kterými jsou města nacházející se v Královéhradeckém a Středočeském kraji. Data se týkají pouze veřejných zakázek na stavební práce, které byly zadány podle nového zákona č. 134/2016 Sb., tedy v letech 2016-2021. Práce je rozdělena do 4 kapitol. První teoreticky vymezuje veřejné zakázky, další trh a výzkum veřejných zakázek v České republice a Evropské unii. V třetí kapitole jsou diskutovány faktory a předpoklady, jak ovlivňují vysoutěženou cenu. V poslední kapitole jsou hypotézy ověřovány regresní analýzou.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses