Rovnováha pracovného a osobného života mužov a žien v období pandémie - Vokorokosová, Theopula (2021)
Práca sa zaoberá skĺbením pracovného a osobného života mužov a žien počas výskytu pandémie Covid-19. Cieľom práce je zistiť, aká je rovnováha pracovného a osobného života mužov a žien v období pandémie. Vedľajším cieľom práce je priblížiť čitateľovi pocity respondentov spájajúce sa s ich životom počas mimoriadneho pandemického obdobia. Pre účely výskumu bola využitá metóda dotazníkového šetrenia. Výsledky poukazujú na to, že medzi mužmi a ženami neexistuje štatistický rozdiel v ich rovnováhe pracovného a osobného života. Práca je ale okrem kvantitatívnych dát obohatená aj o kvalitatívne dáta, na základe ktorých sa dá usúdiť, že pandémia Covid-19 má do veľkej miery vplyv na ľudí a to či už po negatívnej alebo pozitívnej stránke v závislosti od subjektívneho vnímania danej situácie jednotlivcom.