Účetní a daňová specifika developerských projektů - Beran, Jakub; Skálová, Jana, 1967-; Kotala, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá účetní a daňovou problematikou, která provází developerské společnosti v průběhu jejich ekonomického života. První část práce je tvořena teoretickými poznatky z oblasti účetnictví, daní z příjmů a daně z přidané hodnoty vztahující se k developerskému podnikání a nemovitým věcem obecně. V rámci této části je použita popisná analýza, jejímž cílem je detailně rozpracovat a souvisle popsat pravidla vyplývající z účetních a daňových předpisů, která se týkají jednotlivých fází developerských projektů. Druhá část práce spočívá v provedení analýzy účetních výkazů vybraných developerských společností, jejímž cílem je provést výzkum toho, jak developerské společnosti přistupují k vykazování úroků z úvěrů na pořízení majetku a v jaké míře zahrnují tyto úroky do ocenění daného majetku.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses