Účetnictví, audit a daně v mimořádných podmínkách - Shin, Anastassiya; Müllerová, Libuše, 1945-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zaměřuje na účetnictví, audit a daně v mimořádných podmínkách pandemie COVID-19 v České republice. Předmětem teoretické části práce je popis dopadů pandemie na vybrané oblasti účetnictví, zejména na předpoklad nepřetržitého trvání, události po rozvahovém dni, ocenění majetku a tvorbu rezerv, které jsou následně popsány i z auditorského pohledu. Z daňového hlediska se práce věnuje novému institutu zpětného uplatnění daňové ztráty. Praktická část se zabývá analýzou dopadů pandemie na účetní závěrky vybraných společností a k nim vydané auditorské zprávy.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses