Podnikatelský plán pro online tržiště - Rozman, Vasyl (2021)
Diplomová práce má za cíl sestavení podnikatelského plánu pro vznik subjektu provozujícího online tržiště v oblasti zdravého životního stylu. Práce se skládá ze tří částí. Teoretická část charakterizuje online tržiště, především v oblasti služeb, představuje telehealth koncept a navrhuje strukturu podnikatelského plánu pro online tržiště v oblasti služeb. Předmětem metodické části je kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření, jež zkoumá problematiku online video konzultací z pohledu odborníků, kteří poskytují služby v oblasti zdravého životního stylu, zatímco zúčastněné pozorování kvalitativního výzkumu přibližuje výzvy lidí, kteří hledají online konzultace v oblasti zdravého životního stylu. Praktická část obsahuje samotný podnikatelský plán, včetně analýzy trhu, marketingového a finančního plánu. V závěru je vyhodnocení realizovatelnosti a životaschopnosti projektu. Bod zvratu nastane koncem třetího roku podnikání.