Destinační management v Olomouckém kraji - Ponížilová, Lucie; Dianová, Markéta; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá vybranou destinací cestovního ruchu Olomouckého kraje. Teoretická část představuje koncept destinačního managementu jako nástroj pro řízení cestovního ruchu. Praktická část práce je rozdělena na dva úseky. První úsek se zabývá analýzou nabídky a poptávky cestovního ruchu v destinaci. Druhý úsek práce je zaměřen na fungování organizací destinačního managementu Olomouckého kraje na oblastní úrovni a krajské úrovni. Pro tento úsek je stanoven kvalitativní výzkum a jsou provedeny hloubkové rozhovory. Vzorek respondentů je tvořen řediteli destinačních organizací cestovního ruchu v Olomouckém kraji. Cílem diplomové práce je vyhodnotit potenciál cestovního ruchu a porovnat činnosti organizací destinačního managementu v Olomouckém kraji. Dále navrhnout vhodná doporučení k vylepšení a zefektivnění činností daných organizací.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses