Míry kapitalizace dle typů nemovitostí v čase - Grepl, Daniel (2021)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu vývoje tržní hodnoty nemovitostního portfolia fondu ČS nemovitostní fond v období 2013-2020, který je následně konfrontován s benchmarkem, sestrojeným na základě tržních dat, získaných od realitně poradenské společnosti CBRE. Hlavní výsledky hovoří ve prospěch efektivní správy nemovitostního portfolia ČSNF a využitelnosti tržního benchmarku pro analýzu vývoje tržní hodnoty zvoleného nemovitostního portfolia. Tržní hodnota tohoto benchmarku vychází vyšší než tržní hodnota nemovitostního portfolia ČSNF. Z pohledu celkového vývoje tržních hodnot ve sledovaném období, v rámci kterého tržní benchmark mírně překonal ČSNF, spolu benchmark a ČSNF významně korelují.