Míry kapitalizace dle typů nemovitostí v čase - Grepl, Daniel; Kaizr, Jaroslav; Chaloupka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu vývoje tržní hodnoty nemovitostního portfolia fondu ČS nemovitostní fond v období 2013-2020, který je následně konfrontován s benchmarkem, sestrojeným na základě tržních dat, získaných od realitně poradenské společnosti CBRE. Hlavní výsledky hovoří ve prospěch efektivní správy nemovitostního portfolia ČSNF a využitelnosti tržního benchmarku pro analýzu vývoje tržní hodnoty zvoleného nemovitostního portfolia. Tržní hodnota tohoto benchmarku vychází vyšší než tržní hodnota nemovitostního portfolia ČSNF. Z pohledu celkového vývoje tržních hodnot ve sledovaném období, v rámci kterého tržní benchmark mírně překonal ČSNF, spolu benchmark a ČSNF významně korelují.
Vedoucí práce: Jaroslav Kaizr
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses