Kolik stojí 1 žák střední školy? - Jahodník, Pavel; Svoboda, Michal, 1983-; Poutník, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Předmětem diplomové práce „Kolik stojí 1 žák střední školy“ je výpočet nákladů na jednoho žáka pomocí kalkulace plných nákladů. Práce se skládá z teoretické a praktické částí. Teoretická část je zaměřena na popis, definici a vysvětlení právních předpisů a základních pojmů, které s danou problematikou souvisí. Praktická část se zabývá postupnou konstrukcí kalkulačního vzorce. Nejdříve dochází k identifikaci a odlišení vedlejších nákladů, které nesouvisí s předmětem této práce, následně se pomocí kalkulačního vzorce spočítá nákladová náročnost na jednoho žáka dané střední školy. Závěr práce obsahuje zhodnocení zjištěných výsledků a několik užitečných tipů, jak může střední škola zlepšit své hospodaření a vykazování.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses