Ocenenie podniku spoločnosti Emil Krajčík s.r.o., so sídlom v Senici - Černek, Martin (2021)
Hlavným cieľom tejto diplomovej práce je odhadnúť tržnú hodnotu spoločnosti Emil Krajčík s.r.o., a to k 1.1.2020. Prvá časť práce je venovaná definícii tržnej hodnoty, ako aj predstaveniu oceňovaného podniku. Následne je vyhotovená strategická analýza oceňovaného podniku. Tretia časť práce má za cieľ ohodnotiť finančné zdravie podniku a na základe toho potvrdiť predpoklad nepretržitého trvania podniku. Ďalšia kapitola sa venuje generátorom hodnoty. Piata kapitola má za cieľ poskytnúť komplexný finančný plán pre ocenenie podniku. V poslednej kapitole je k odhadu tržnej hodnoty použitý DCF model a následne je ako podporná metóda použitá metóda porovnateľných podnikov.