Fundamentálna analýza spoločnosti Alcoa Corporation - Vantruba, David; Musílek, Petr, 1965-; Chval, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Predmetom diplomovej práce je fundamentálna analýza spoločnosti Alcoa Corporation, ktorej cieľom je vypočítať vnútornú hodnotu akcie a stanoviť investičné odporučenie k akciám tejto spoločnosti. Pri analýze podniku bol použitý prístup top-down, kde ako prvá bola vykonaná globálna analýza. Táto časť práce skúmala vplyv a vzťah vybraných makroekonomických ukazovateľov a akciami spoločnosti Alcoa Corproation, ale aj akciového trhu, ktorý bol reprezentovaný indexom S&P 500. V nasledujúcej odvetvovej analýze boli rozoberané hlavné faktory vplývajúce na ceny akcií tejto spoločnosti, najmä cenové vstupy vznikajúce pri výrobe hliníka. V rámci firemnej fundamentálnej analýzy sme interpretovali základné finančné ukazovatele a kalkulovali vnútornú hodnotu akcie, ktorej výpočet bol založený na ziskových a výnosových modeloch. Nadobudnuté poznatky zo všetkých troch častí práce sú zhrnuté v závere, ktorého súčasťou je aj investičné odporučenie k akciám spoločnosti Alcoa Corporation.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses