Aplikace marketingu v činnosti politických stran a osobností - efekt trumpismu v politickém marketingu - Tlamsová, Veronika; Boučková, Jana; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce zkoumá efekt trumpismu v politickém marketingu. Tento efekt je nejprve zkoumán na politické kampani Donalda Trumpa v prezidentských volbách ve Spojených státech v letech 2016 a 2020. Poté je výzkum soustředěn na kampaně tří vybraných politických stran do Evropského parlamentu v roce 2019. Těmito stranami jsou – Fidesz (Maďarsko), Reform UK (Velká Británie) a SPD (Česká republika). Cílem práce je zjistit relevanci trumpismu a osoby Donalda Trumpa pro politický marketing a jeho význam v marketingu vybraných politických stran. K dosažení cíle je použita obsahová analýza twitterových nebo facebookových příspěvků jednotlivých stran a samotného Donalda Trumpa. Dále byl proveden polostrukturovaný hloubkový rozhovor na téma trumpismu a jeho přítomnosti v politickém marketingu s novinářem Martinem Řezníčkem z České televize. Na základě tohoto výzkumu jsou poté vyvozeny závěry pro americký a evropský politický marketing.
Vedoucí práce: Jana Boučková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses