Vlastnické transakce ve společnosti s ručením omezeným - Hejnalová, Monika (2021)
Diplomová práce s názvem „Vlastnické transakce ve společnosti s ručením omezeným“ se zabývá různými způsoby ukončení účasti v této obchodní korporaci. Autorka analyzuje základní oblasti jako je společnost, podíl, práva a povinnosti společníků a také vlastnické transakce v různých typech společnosti s ručením omezeným. V praktické části jsou analyzovány skutečné případy ukončení účasti společníků, ve kterých je využíváno poznatků z části teoretické. Výsledkem této práce je zjištění, že se řešení vlastnických transakcí ve společnosti liší dle komplikovanosti vztahů uvnitř společnosti a že transparentnost těchto transakcí velmi závisí na zveřejněných údajích v účetní závěrce.