Vlastnické transakce ve společnosti s ručením omezeným - Hejnalová, Monika; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce s názvem „Vlastnické transakce ve společnosti s ručením omezeným“ se zabývá různými způsoby ukončení účasti v této obchodní korporaci. Autorka analyzuje základní oblasti jako je společnost, podíl, práva a povinnosti společníků a také vlastnické transakce v různých typech společnosti s ručením omezeným. V praktické části jsou analyzovány skutečné případy ukončení účasti společníků, ve kterých je využíváno poznatků z části teoretické. Výsledkem této práce je zjištění, že se řešení vlastnických transakcí ve společnosti liší dle komplikovanosti vztahů uvnitř společnosti a že transparentnost těchto transakcí velmi závisí na zveřejněných údajích v účetní závěrce.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses