Zvýšení výkonosti PPC kampaní e-shopu Douglas.cz - Nguyenová, Tai Linh (2021)
Diplomová práce za zabývá tématem PPC reklamy a jejího využití v kontextu online marketingového komunikačního mixu vybraného e-shopu. Cílem práce byla analýza PPC reklam v systému Sklik, návrh optimalizačních řešení a následná implementace a průběžná optimalizace ke zvýšení efektivity a výkonu PPC kampaní. Teoretická část práce se věnuje tématice marketingového mixu, a to především v kontextu online marketingu. Dále se zaměřuje na PPC marketing – typy reklam, strukturu a nástroje pro vyhodnocení a optimalizaci. Praktická část analyzuje výchozí stav kampaní a na základě nedostatků jsou představeny optimalizační kroky, které jsou následně implementovány a zhodnoceny. Hlavním přínosem diplomové práce je praktická ukázka optimalizačního procesu pro zvýšení výkonu, efektivity a tržeb kampaní.