Analýza penzijního systému Taiwanu v letech 2015-2020 - Schindlerová, Iveta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá penzijním systémem Taiwanu. Cílem je systém popsat, zanalyzovat a zhodnotit jeho silné a slabé stránky. Zkoumání probíhá na základě rešerše a analýzy dostupných dat a informací, které vedou k popisu struktury, na které je penzijní systém založen. Ukazuje se, že země trpí rychlým stárnutím populace, to dále vyvíjí tlak na financování a udržitelnost systému. V závěru je vyhodnocení kladů, záporů systému a jeho celkový dopad na obyvatele Taiwanu.