Zaměstnanecké benefity v České republice a v Čínské lidové republice - Zhan, Yi (2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou zaměstnaneckých benefitů v České republice a v Čínské lidové republice. Teoretická část obsahuje vymezení zaměstnaneckých benefitů, jejich právní úpravu a členění z pohledu zaměstnavatele a zaměstnance v České republice a v Číně. Následně je práce věnovaná daňovému řešení vybraných benefitů v souladu s právními úpravami platnými v České republice a v Číně. V praktické části je uvedeno dotazníkové šetření, realizované ve dvou jazycích – v čínštině a češtině. S jeho pomocí se zjišťují preference benefitů, jak je vnímají respondenti žijící v České republice a v Číně.