Zaměstnanecké benefity v České republice a v Čínské lidové republice - Zhan, Yi; Müllerová, Libuše, 1945-; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou zaměstnaneckých benefitů v České republice a v Čínské lidové republice. Teoretická část obsahuje vymezení zaměstnaneckých benefitů, jejich právní úpravu a členění z pohledu zaměstnavatele a zaměstnance v České republice a v Číně. Následně je práce věnovaná daňovému řešení vybraných benefitů v souladu s právními úpravami platnými v České republice a v Číně. V praktické části je uvedeno dotazníkové šetření, realizované ve dvou jazycích – v čínštině a češtině. S jeho pomocí se zjišťují preference benefitů, jak je vnímají respondenti žijící v České republice a v Číně.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses