Peníze, kariéra nebo poslání? : Co očekávají vysokoškolští studenti od práce - Kavalírová, Nela; Čada, Karel; Honsová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce se věnuje vnímání práce studenty VŠE. Ke zjištění studentských postojů k práci byly využity hloubkové polostrukturované rozhovory, které byly analyzovány pomocí otevřeného kódování a tematicky rozřazeny do kategorií. Cílem výzkumu bylo zjistit, jakým způsobem mají studenti zařazenou práci do svého života, jakou důležitost jí přisuzují a co pro ně znamená smysl v práci. Hlavním zjištěním bylo, že je možné studenty rozdělit do tří skupin, dle toho, jak velkou prioritu přiřazují práci v kontextu svého života, a to konkrétně na práci jako nástroj k penězům, způsob rozvoje a jako poslání. Tyto postoje jsou utvářeny zejména na základě zkušeností z rodinného zázemí, předchozích pracovních zkušeností, prostředí vysoké školy, kamarádů a vlastní osobnosti. Smysl v práci pro studenty je spojený nejen s finančním ohodnocením a samotnou pracovní činností, ale hlavně s možností vidět výsledky své práce (ať už v podobě prosperující firmy či přinášení hodnot ostatním lidem/společnosti) a s potřebou osobního rozvoje a učení se nových věcí.
Vedoucí práce: Karel Čada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses