Odložená daň u aktiv a závazků vzniklých z jedné transakce - Beisembayeva, Bela (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku vykázání odložené daně při výchozím uznání aktiv a závazků vzniklých z jedné transakce. Teoretická část je věnována podstatě odložené daně a novým podmínkám jejího uznání ve standardu IAS 12 – Daně ze zisku, které vstoupí v platnost v roce 2023. V praktické části je pomocí příkladů znázorněn dopad budoucích změn na jiné standardy a provedeno porovnání situací uznání a neuznání odložené daně. Provedená analýza prokazuje, že vykázání odložené daně při výchozím uznání má pozitivní dopad na účetní závěrku.