Odložená daň u aktiv a závazků vzniklých z jedné transakce - Beisembayeva, Bela; Stiebal, Richard; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku vykázání odložené daně při výchozím uznání aktiv a závazků vzniklých z jedné transakce. Teoretická část je věnována podstatě odložené daně a novým podmínkám jejího uznání ve standardu IAS 12 – Daně ze zisku, které vstoupí v platnost v roce 2023. V praktické části je pomocí příkladů znázorněn dopad budoucích změn na jiné standardy a provedeno porovnání situací uznání a neuznání odložené daně. Provedená analýza prokazuje, že vykázání odložené daně při výchozím uznání má pozitivní dopad na účetní závěrku.
Vedoucí práce: Richard Stiebal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses