Vliv pandemie na hudební turismus v ČR - Svrčková, Nikola (2021)
Diplomová práce se věnuje tématu hudebního turismu v České republice a vlivu pandemie koronavirového onemocnění na něj. Práce je rozdělena na část teoretickou a část analytickou. První, teoretická část poskytuje základní terminologii zaměřenou na hudební turismus a hudební festivaly, a zároveň popisuje základní informace týkající se pandemie covid-19. Praktická část se věnuje situační analýze hudebního trhu v období pandemie, a dále kvalitativnímu a kvantitativnímu výzkumu z pohledu aktérů i spotřebitelů hudebního turismu. Cílem práce je poskytnout náhled na vliv pandemie na odvětví hudebního turismu a lépe tak pochopit situaci a počínání všech zúčastněných.