Ocenění obchodního závodu BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. metodou tržního porovnání - Zabalueva, Alena (2021)
Tato diplomová práce je věnovaná ocenění společnosti BOHEMIA ENERGY entity s. r. o., která je dodavatelem elektřiny a plynu a působí na území České republiky. Ocenění je založeno na databázích typu S&P Capital IQ a Mergermarket i veřejně dostupných informacích a je provedeno k 31. prosinci 2019. Cílem práce je nalezení tržní hodnoty oceňované společnosti metodou tržního porovnání. Práce je zaměřena na výběr konkrétních společností, které jsou pak využity pro odvození násobku při určení tržní hodnoty BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. Práce je rozdělena do pěti částí, které se věnují (i) základním údajům o ocenění, (ii) popisu oceňované společnosti, její historii a současné činnosti, (iii) strategické analýze, (iv) finanční analýze a (v) výslednému ocenění společnosti.