Využití alternativních paliv v kamionové dopravě - Šejdová, Gabriela; Novák, Radek, 1960-; Družkovský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato práce se zabývá tématem využití alternativních paliv v kamionové dopravě se zaměřením na Českou republiku. Cílem práce je zjistit, jaké z alternativních paliv je v současné době nejvyužitelnější v kamionové dopravě a jaké má naopak nejlepší využití do budoucnosti. Práce využívá individuální polostrukturované rozhovory a dále sekundární data jako jsou např. vyjádření odborníku v dané oblasti. Přínosem je důkladné prozkoumání v současnosti dostupných alternativních paliv, případně těch, která se s největší pravděpodobností budou používat v budoucnosti. Dále vymezuje překážky, se kterými se jednotlivý výrobci vozidel potýkají v souvislosti s využitím alternativních paliv. Práce dospěla k závěru, že paliva jako LNG a CNG slouží pouze jako mezistupeň k palivům, která ještě nejsou uzpůsobena pro běžné použití jako je tomu u vodíku. Elektřina v rámci těžkých užitkových vozidel nemá perspektivní budoucnost.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses