Analýza dopadů hospodářských politik na pivovarský průmysl v ČR mezi lety 2008 - 2020 - Trojan, Jiří (2021)
Tato práce je zaměřena na analýzu dopadů hospodářských politik na pivovarský průmysl v ČR mezi lety 2008-2020. Cílem práce je provést analýzu dopadů na pivovarský průmysl především v souvislosti s pandemií Covid-19. Dílčím cílem je popsat konkrétní dopady na pivovarský průmysl způsobené pandemií Covid-19. V teoretické části práce je popsán historický vývoj pivovarnictví včetně významných osobností, které tento průmysl ovlivnili. Dále je zde představeno ekonomické postavení pivovarnictví v rámci ČR a hospodářské nástroje tento průmysl ovlivňující. V praktické části je zobrazena aktuální situace na trhu piva v ČR. Dále je zkoumán vývoj produkce a spotřeby piva v daném období a rovněž je představena analýza dopadů pandemie Covid-19. Součástí praktické části je porovnání získaných dat s Belgií a Německem.