Účetní vykazování, oceňování a inventarizace majetku divadla - Hodboďová, Klára; Svoboda, Michal, 1983-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce je zaměřena na oblast příspěvkových organizací zřízených územními samosprávnými celky a jejich specifické postavení při hospodaření s majetkem. Práce je aplikována do prostředí pražské divadelní instituce - Divadla pod Palmovkou, jehož zřizovatelem je hlavní město Praha. Cílem je především identifikovat způsoby, jakými vybrané divadlo majetek pořizuje, inventarizuje a odpisuje. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části je věnována pozornost teoretickým poznatkům týkajících se veřejného sektoru a jeho vlivu na kulturu a příspěvkové organizace. Současně s tím jsou popsány jednotlivé formy podpory kultury a specifika odlišující příspěvkové organizace od podnikatelských subjektů. V praktické části je představeno Divadlo pod Palmovkou spolu s vymezením jeho činností, financováním a nakládáním s majetkem. Z provedené analýzy a získaných informací vyplývá, že Divadlo pod Palmovkou hospodaří se svěřeným majetkem od svého zřizovatele, přičemž je zcela závislé na jeho rozhodnutích.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses