Kúpny rozhodovací proces zákazníkov na trhu plaviek z hľadiska vybranej značky - Slávik, Michal (2021)
Cieľom diplomovej práce je preskúmať nákupný rozhodovací proces zákazníkov značky Bikini Sorbet s účelom identifikovať faktory, ktoré sú pre zákazníka podstatné, aby postupoval ďalej v rozhodovacom procese až k samotnému nákupnému rozhodnutiu. Ďalším cieľom práce je segmentácia trhu plaviek v Česku s využitím MML-TGI dát. Pre naplnenie cieľov, sú v práci skombinované viaceré metódy. Konkrétne rešerš odbornej literatúry týkajúcej sa kúpneho rozhodovacieho procesu, kvalitatívny výskum pre pochopenie priebehu kúpneho rozhodovacieho procesu a faktorov, ktoré ho ovplyvňujú, reakciou na ktorý nastupuje kvantitatívny výskum. Doplnkom je spracovanie segmentácie trhu plaviek v Českej republike pre podchytenie rámcových segmentov trhu. Získané výstupy z výskumov v práci sú použité na návrh odporúčaní pre značku Bikini Sorbet, a to vo vzťahu k jej ďalšiemu tržnému zacieleniu, budúcim marketingovým aktivitám a k podobe budúceho webu.