Využití alternativních paliv v kamionové dopravě - Preget, Jan; Novák, Radek, 1960-; Drbal, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této práce je ekonomické srovnání jednotlivých zástupců tahačů návěsů na alternativní a konvenční paliva, která jsou dostupná na českém trhu. Pro srovnání byla vybrána tři vozidla na dieselový pohon a další tři zástupci na pohon zkapalněným zemním plynem LNG. Jednotliví zástupci těchto vozidel byly vybrány z nabídek prodejců těchto automobilů. Vybraná vozidla jsou v průběhu této práce charakterizována a porovnávána pomocí metody TOPSIS a následně probíhá srovnání ekonomických nákladů na provoz se stanovenými ročními nájezdy a jízdou na území České republiky a v Německu. Výsledky těchto výpočtů jsou následně vyhodnoceny, odpovídají na výzkumné otázky a mají za cíl potvrdit, nebo vyvrátit hypotézy stanovené v úvodu této práce. Všechna data budou poskytnuta společnosti Geis CZ s.r.o. pro další využití.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses