Vliv ratingu ČR na její dluhovou službu - Mrázek, Jan; Vopátek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Zayml, Michal (2015)
Tato diplomová práce pojednává o působení ratingových agentur a o vlivu ratingu na dluhovou službu České republiky. V úvodní části práce se zabývám obecně po-jmem rating, jeho významem pro všechny ekonomické subjekty a dále popisuji historii třech nejvýznamnějších ratingových agentur, takzvané "Velké trojky". Ve druhé části práce se věnuji zejména ratingu České republiky, který srovnávám se zeměmi EU a analyzuji, zda existuje souvislost spolu se stanovením míry závislosti mezi ratingem a úroky z nově upisovaných státních dluhopisů, hrubým domácím produktem a vládním dluhem.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: veřejný dluh; rating; management [obor dipl. práce]; ratingové agentury; diplomové práce; public debts; credit rating; master's theses