Specifika pobřežní námořní přepravy a její využití jako alternativy ke kamionové přepravě - Šlechta, Miroslav; Novák, Radek, 1960-; Marek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem práce je zjistit zda lze pobřežní námořní (Short Sea) přepravu považovat za plnohodnotnou alternativu kamionové přepravy. Práce popíše specifika pobřežní námořní přepravy, hlavní používané námořní trasy a porovná výhody a nevýhody kamionové a Short Sea přepravy. Dalším úkolem je srovnat jejich ekonomickou výhodnost pro zákazníka a vyhodnotit potenciální rizika spojená s těmito druhy přepravy. Závěrem bude vydat doporučení, na kterých trasách a za jakých podmínek se vyplatí uvažovat o využití pobřežní námořní přepravy jako alternativy k nákladní kamionové přepravě.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses