Ukončování tranzitu při dovozu zboží do ČR - Pospíchalová, Veronika; Novák, Radek, 1960-; Baumrt, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce je zaměřena na celní režim tranzitu, zejména pak tranzit Společenství a společný tranzitní režim. Analyzuje předpoklady tranzitu, jeho průběh a ukončení, včetně povolení zjednodušených postupů. Diplomová práce zasazuje celní režim tranzitu do širšího kontextu mezinárodního obchodu a celní problematiky, uvádí relevantní právní předpisy, upozorňuje na rizika spojená s jejich formulací a navrhuje jejich řešení. V praktické části je na problematiku nahlíženo z pohledu společnosti Siemens, pro kterou je dodržování zákonů a předpisů zásadní a je tudíž vhodným příkladem pro ilustraci možností jak vyřešit nesoulad právních předpisů s podnikovou praxí.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses