Závod v nové právní úpravě - Švestka, Vít; Švarc, Zbyněk, 1950-; Moravec, Tomáš, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá povahou závodu v nové právní úpravě po rekodifikaci občanského práva a rovněž i historickým vnímáním daného pojmu. Zabývá se právními instituty spojenými se závodem a pokouší se určit jednotlivé složky závodu. Práce obsahuje právní úpravu dispozice s obchodním zákonem i, co se týče smluvních typů zákonem výslovně neupravených, a dále pak srovnání s předchozí úpravou a francouzskou právní úpravou. Metodami výzkumu jsou převážně jednotlivé typy právního výkladu, a to včetně těch nestandardních. V souvislosti s jednotlivými instituty je zmíněna i judikatura, která se k nim vztahuje. Tam, kde se autor domnívá, že je úprava vadná anebo nedostatečná, práce obsahuje i doporučení pro odlišnou právní úpravu.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses